La música de Hisaishi pels films de Miyazaki, al concert “Música i colors”

 

Els dos protagonistes de la fotografia que encapçala aquest article són el mestre japonès de l’animació Hayao Miyazaki i el músic i compositor Joe Hisaishi, que ha treballat en moltes de les seves pel·lícules.

Cartell del concert Hisaishi Miyazaki També seran els protagonistes del concert “Hisaishi i Miyazaki: Música i Colors” que l’escola Cor de Músic de Castelldefels oferirà dissabte 28 de juny a les 20.30 h a l’església del Monestir de les Avellanes (Os de Balaguer).

Amb la direcció de Manel Cubeles, les corals i músics de Cor de Músic repassaran algunes de les composicions de Hisaishi per a les pel·lícules de Miyazaki.

Els organitzadors defineixen l’experiència com “una magnífica oda a la cultura japonesa amb aquesta notable combinació de música i cinema”.

Cada peça tindrà associada una paraula en japonès (un kanji) i un color i anirà precedida d’una introducció a càrrec d’un actor. Durant la interpretació es podran veure algunes de les escenes de la pel·lícula corresponent.

El concert comptarà amb repertori de Hisaishi per a les pel·lícules ‘Nausicaä de la Vall del Vent’, ‘La Princesa Mononoke, ‘El Viatge de Chihiro’, ‘Porco Rosso’, ‘Kiki, l’aprenent de bruixa’, ‘El Castell al Cel’ i ‘El Meu Veí Totoro’.

El programa

joe hisaishi i hayao miyazaki

Joe Hisaishi i Hayao Miyazaki

 1. Ashitaka and San – ‘La Princesa Mononoke’ (3’39’’)
 2. Boiraa Mushi- ‘El Viatge de Chihiro’ (2’31’’)
 3. Jidai no Kaze & Mamma Aiuto – ‘Porco Rosso’ (2’28’’)
 4. Shoushin no kiki – ‘Kiki, l’Aprenent de Bruixa’ (2’46’’)
 5. Kaerazaru hibi – ‘Porco Rosso’ (2’40’’)
 6. Migaguari Jiji – ‘Kiki, l’Aprenent de Bruixa’ (2’10’’)
 7. Kimi wo nosete – ‘El Castell al Cel’ (2’44’’)
 8. Nekobasu – ‘El Meu Veí Totoro’ (2’29’’)
 9. Itsumo nando demo – ‘El Viatge de Chihiro’ (3’53’’)
 10. Dragon Boy – ‘El Viatge de Chihiro’ (2’15’’)
 11. One Summer Day (Inochi no namae)  – ‘El Viatge de Chihiro’ (3’23’’)
 12. Fantasia de Nausicaa – ‘Nausicaa de la Vall del Vent’ (7’14’’)
 13. El vals de Chihiro – ‘El Viatge de Chihiro’ (2’28’’)
 14. Madness – ‘Porco Rosso’ (3’37’’)
 15. Chisana no obake & Tonari no totoro – ‘El Meu Veí Totoro’ (3’13’’)

Concert dels 25 anys de l’Studio Ghibli

L’any 2008, Joe Hisaishi va oferir un gran concert de gairebé dues hores en què va repassar bona part de les seves composicions per a l’Studio Ghibli, coincidint amb el 25è aniversari de la seva creació.

Aquí podeu veure tot el concert:

 

 

the author

Periodista amb 12 anys d’experiència. Actualment és redactor freelance, edita Pantalla.cat, col·labora a diversos mitjans i busca nous projectes. Ha treballat a programes i informatius radiofònics, premsa en paper i digital, gestió de continguts i xarxes socials, i comunicació corporativa. S’ha especialitzat en informació i crítica de cinema i sèries de televisió. DavidCanto.cat

1 Readers Commented

Join discussion
 1. Pingback: La música de Hisaishi pels films de Miya... 25 Jun, 2014

  […] També seran els protagonistes del concert “Hisaishi i Miyazaki: Música i Colors” que l'escola Cor de Músic de Castelldefels oferirà dissabte 28 de juny a les 20.30 h a l'església del Monestir de les Avellanes (Os de Balaguer).  […]

HAVE SOMETHING TO SAY?