‘Antígona Despierta’ i ‘Girimunho’, cinema català a Locarno

 

Després que l’any passat ‘Història de la Meva Mort’ d’Albert Serra s’endugués el Lleopard d’Or, el Festival de Locarno, del 6 al 16 d’agost, aquest any no comptarà amb produccions catalanes a la seva secció oficial.

Sí acollirà l’estrena mundial d’‘Antígona Despierta’ de Lupe Pérez Garcia, producció de la catalana Toma 78, amb la col·laboració minoritària de Labyrint Films.fotograma d''Antígona Despierta'

‘Antígona Despierta’ es podrà veure a Signes de Vida, secció del festival que mostra propostes que exploren noves formes de narració i innovació en el llenguatge fílmic.

Lupe Pérez Garcia va néixer a Buenos Aires i fa anys que viu a Catalunya. Va explicar aquesta experiència a la seva primera pel·lícula documental experimental, ‘Diario Argentino’ (2006), que va dirigir, escriure i protagonitzar.

‘Girimunho’

imatge de 'Girimunho'La brasilenya ‘Girimunho, imaginando la vida’, amb coproducció minoritària de la catalana Eddie Saeta, arribarà a Locarno després d’haver passat per força festivals, com San Sebastián, Venècia i Toronto. El documental d’Helvécio Marins Jr. i Clarissa Campolina optarà al premi de millor opera prima del festival suís.

La protagonista de ‘Girimunho’ és la Bastu, una dona de 81 anys que troba de trobar una nova vida després de la mort del seu marit. A través d’ella i del poble de l’interior de Brasil en què viu, el documental explora un univers ric i imaginaria, poètic i màgic per parar de les relacions humanes.

‘Girimunho’ està disponible a la carta a plataformes com Filmin o Filmotech.

 

the author

Periodista amb 12 anys d’experiència. Actualment és redactor freelance, edita Pantalla.cat, col·labora a diversos mitjans i busca nous projectes. Ha treballat a programes i informatius radiofònics, premsa en paper i digital, gestió de continguts i xarxes socials, i comunicació corporativa. S’ha especialitzat en informació i crítica de cinema i sèries de televisió. DavidCanto.cat

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?