El cinema català de baix pressupost vol uns premis que el valorin

 

Els directors, productors i guionistes catalans Joan Frank Charansonnet (‘ÀnimA’), Rubén Dos Santos (‘Pasión Criminal’) i Marc Fàbregas (‘Cuinant’) han adreçat una carta oberta als “directors i productors catalans de films de baix cost” amb l’objectiu de crear uns premis que valorin i donin suport a les produccions fetes a Catalunya de pressupost inferior a 200.000 euros.

Per parlar de les bases d’aquests premis han convocat els directors i productors d’aquestes pel·lícules a una reunió als Cinemes Girona de Barcelona el 26 de febrer.

Marc Fàbregas, Chus Pereiro i Miquel Sitjar, director i protagonistes de 'Cuinant'

Marc Fàbregas, Chus Pereiro i Miquel Sitjar, director i protagonistes de ‘Cuinant’ (Foto: Pantalla.cat)

Un dels impulsors del document, el director Marc Fàbregas, ha explicat a Pantalla.cat que “la categoria de les pel·lícules que es trien als Premis Gaudí” és diferent a la seva: “tenen el suport de televisions al darrere, tenen pressupostos que poden arribar o superar el milió d’euros”.

“Hi ha unes certes pel·lícules que per mitjans i per pressupost no poden arribar a una primera divisió com altres pel·lícules nominades aquest any”, assegura el director de ‘Cuinant’.

Fàbregas també apunta que “tal com està estipulat als Gaudí, si no vaig errat, quants més acadèmics hi ha en una producció, més poden votar la seva pel·lícula“. El director català considera que el problema és que tinguin l’opció de votar les seves produccions: “si no la tens, votes els altres, que seria el més òptim”.

Als premis que proposaran Fàbregas i els seus companys, els membres de l’equip d’una pel·lícula no es podran votar a ells mateixos i totes les pel·lícules “s’hauran de veure per obligació”.

Fàbregas assegura que, “si el públic ho sap, va a veure” les produccions catalanes de baix pressupost. Per això volen comptar a la trobada del 26 de febrer amb la gent del sector, de festivals, de les sales de cinema i dels mitjans de comunicació.

 

Crida als mitjans generalistes catalans
El director Joan Frank Charanssonet al rodatge d'ÀnimA

Joan Frank Charanssonet al rodatge d”ÀnimA’

Per Marc Fàbregas, un dels factors necessaris per donar a conèixer les produccions catalanes de baix pressupost és el suport dels mitjans de comunicació.

Un altre dels signants de la carta oberta, el director Joan Frank Charansonnet, va escriure un article al blog Cultura independent demanant “als mitjans de comunicació generalistes del nostre territori una major implicació a la hora de difondre projectes independents i lliures”.

Hi ha molts, moltíssims creadors catalans que intenten aportar el seu granet de sorra al meravellós món de les arts escèniques i de la cultura audiovisual del nostre país, però que es troben totes les portes tancades“, continuava l’article.

 

the author

Periodista amb 12 anys d’experiència. Actualment és redactor freelance, edita Pantalla.cat, col·labora a diversos mitjans i busca nous projectes. Ha treballat a programes i informatius radiofònics, premsa en paper i digital, gestió de continguts i xarxes socials, i comunicació corporativa. S’ha especialitzat en informació i crítica de cinema i sèries de televisió. DavidCanto.cat

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?