Miki Esparbé: “‘El rei borni’ genera moltes preguntes i les respostes queden en mans de l’espectador”

 

L’obra de teatre ‘El rei borni’ va néixer a la sala Flyhard de Barcelona de la mà del guionista i director Marc Crehuet (‘Pop ràpid’). Després de rodar-la dos anys i mig a Barcelona, Madrid i altres llocs de Catalunya i de l’estat espanyol, Joaquim Oristrell va suggerir a Crehuet que l’adaptés a la pantalla gran.

En una entrevista a Surtdecasa Centre parlem amb l’actor i productor de la pel·lícula Miki Esparbé. Hi interpreta l’Ignasi, un jove a qui un mosso buida un ull a una manifestació.

Miki Esparbé El rei borni - Pantalla.catMalgrat que l’obra de teatre va coincidir en el temps amb el cas de l’Esther Quintana, Crehuet s’havia inspirat en un noi italià a qui també li van buidar un ull. Esparbé explica que no van decidir no apropar-se als casos reals per preparar el personatge: “Vaig preferir investigar, treballar, intentar empatitzar amb la tragèdia de l’Ignasi, el meu personatge. En el moment en què et tapes un ull i fas assajos de sis, set hores al dia, et mires al mirall i te n’adones que allò acabarà sent crònic… això ja et col·loca en un lloc molt delicat”.

Sobre l’obra i la pel·lícula, l’actor manresà destaca que “a partir de l’humor et col·loca en un lloc molt delicat, perquè el text passa de comèdia a drama constantment. Genera moltes preguntes, tractant un tema molt sensible i delicat, sense frivolitzar, i les respostes queden en mans de l’espectador”.

Aquí podeu llegir l’entrevista sencera.

 

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?