‘Frozen. El Regne del Gel’, hivern a ple estiu

Amb ‘Frozen. El Regne del Gel’, Disney amplia la seva nòmina de princeses, aquest cop per partida doble. L’una és l’Anna, la més jove, una noia alegre que des de petita només pensa en jugar amb la seva germana gran, l’Elsa. Però ella no vol entrar amb contacte amb ningú perquè té por que el seu do, un poder que ho congela tot, els faci mal.

Els seus temors es compleixen quan provoca un hivern etern al regne i, espantada, fuig a les muntanyes. Amb l’ajuda del ninot de neu Olaf, el venedor de gel Kristoff i el ren Sven, la provaran de trobar i ajudar.

‘Frozen’ torna a la línia dels clàssics músicals de Disney, sense aconseguir estar al nivell de la majoria, amb una animació i unes cançons justetes pels estàndards als quals ens tenen acostumats.

Amb una arrencada màgica i prometedora, un bon número musical i ús del 3D, la pel·lícula va després a menys en molts aspectes. Malgrat tot, agradarà sobretot als més petits i compta amb algun gir sorprenent.

Pel que fa als personatges, segueixen l’estil del disseny d’‘Enredados’, amb més cura dels vestits i complements de les dues princeses que no pas en la resta dels personatges, sobretot els més secundaris.

Per sobre de tots destaca el ninot de neu Olaf, el secundari còmic de rigor que aconsegueix ser entranyable i divertit, amb el seu desig que arribi l’estiu.

La història està basada lliurement en el conte ‘La reina de les neus’ de Hans Christian Andersen, que ha estat adaptat força vegades i ha inspirat personatges com la bruixa blanca de Narnia.

‘Busca’t un cavall!’

Comentari a banda mereix ‘Get a Horse!’ (‘Busca’t un cavall!’), el genial curt amb què Disney celebra els 85 anys de l’aparició al cinema de Mickey Mouse i que es projecta just abans de ‘Frozen’. Combina l’animació més clàssica -i abandonada- marca de la casa, amb sorpreses que aprofiten molt bé les últimes tecnologies.

Un cop més, en Mickey s’haurà d’enfrontar a en Pete, que torna a anar al darrere de la Minnie. El dolent interromp un animat passeig de la parella i els seus amics en carro, apareixent amb el seu cotxe i la seva botzina. Una petita joia.

Anna, Olaf, Kristoff i Sven a 'Frozen'

Anna, Olaf, Kristoff i Sven a ‘Frozen’

 

“Sóc l’Olaf i m’agraden les abraçades calentetes”

 


‘Let it Go’, tema principal i més memorable

 

'Busca't un cavall'

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?