‘Digging for fire’, qui som després de ser pares

 

La Lee (Rosemarie DeWitt), instructora de yoga, s’endú el seu marit Tim (Jake Johnson), professor de gimnàsia, i el seu fill de 3 anys Jude (Jude Swanberg) a passar unes setmanes a la casa d’un client mentre aquest és fora. Passejant per la finca en Tim troba una pistola i un os, cosa que l’obesionarà.

La Lee i el Jude marxen el cap de setmana a casa els avis i deixen en Tim a la casa, encarregat de preparar d’una vegada per totes els papers per a la declaració de la renda, que té pendent de fa dies. En Tim trobarà totes les excuses del món per no encarar la paperassa, com per exemple convidant amics a la casa, mentre la Lee mirarà de retrobar-se amb els seus amics.

A ‘Reencontrando el amor’ (‘Digging for fire’, 2015), el Tim i la Lee miren de retrobar-se a ells mateixos després que els últims anys la paternitat els hagi definit. Els dos es passen el cap de setmana “excavant”, un més literalment que l’altre, per intentar revifar un foc que s’ha anat apagant (d’aquí el títol original). “Estava amb dos nanos de 16 anys fent bromes, passant-ho bé, rient [a l’escola]. Aleshores vaig veure el meu reflex i em vaig veure tan vell i a ells tan joves… Però no em sentia diferent quan estàçaven passant-ho bé. Em vaig sentir com si m’anés a morir”, explica el Tim a una noia amb qui passa part del cap de setmana.

Després de protagonitzar ‘Colegas de copas’ (‘Drinking buddies’, 2013), Jake Johnson (‘Seguridad no garatinzada’, ‘New girl’) torna a treballar a les ordres d’un dels directors més representatius del cinema mumblecore, Joe Swanberg, Aquest cop parteixen d’una idea de Johnson, qui va trobar com el seu personatge un arma i un os al seu pati. Comptant amb amics i amb actors a qui sabien que havien agradat els seus treballs previs, Swanberg i Johnson van reunir a bona part dels noms propis del cinema i la televisió independent dels últims anys, molts dels quals hem vist a pel·lícules de l’Americana: Rosemarie DeWitt, Brie Larson, Sam Rockwell, Melanie Lynskey, Ron Livingston, Orlando Bloom i Anna Kendrick, entre d’altres.

Petita estrella del mumblecore
jude i joe Digging for fire americana 2016 pantalla.catEl petit Jude Swanberg, fill del director, ja va demostrar les seves dots d’actor a l’anterior pel·lícula del seu pare, ‘Happy Christmas’ (2014) -on estava a l’altura de la resta del repartiment, encapçalat per Anna Kendrick. En Jude ha interpretat personatges anomenats Jude a altres pel·lícules dels seus pares Joe i Kris, com ‘Empire builder’ (2014) o ‘Marriage material’ (2012), on també firma com a coguionista malgrat ser un bebé, aleshores.

 

 

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?