Hayao Miyazaki dibuixant un manga de samurais

El productor d’Studio Ghibli, Toshio Suzuki, va explicar la setmana passada en un programa de televisió que Hayao Miyazaki pensa que serialitzarà un manga: “Li agrada dibuixar els seus temes preferits. És com allibera l’estrès”, va assegurar. No en va donar gaires detalls perquè diu que el mestre s’enfada si parla més del compte.

Manga de samurais de MiyazakiHayao Miyazaki va anunciar que no dirigiria més llargmetratges però ja va deixar clar que no plegava. El mestre va assegurar que mentre pogués conduir aniria cada dia a l’estudi. Per tant, no va tancar portes a seguir dibuixant i escrivint guions.

Manga de samurais de MiyazakiDe la seva banda, l’altre fundador de Ghibli, el director Isao Takahata, va assegurar que aquest cop el retir de la direcció de Miyazaki era en ferm.

Però va deixar una porta oberta al seu retorn: “Crec que hi ha alguna possibilitat que pugui canviar de parer. Ho crec perquè fa molt temps que el conec. Que no us sorprengui si passa”.

 

‘El regne dels somnis i la bogeria’

Ben aviat, per cert, s’estrenarà al Japó un documental sobre l’Studio Ghibli. Es titularà ‘Yume to Kyōki no Ōkoku’ (‘El Regne dels Somnis i la Bogeria’) i el director, Mami Sunada, n’explica el perquè: “Et dediquis al que et dediquis, tenir un somni comporta una mica de bogeria”.

Aquest n’és el trailer:

 

(via The Film Stage i Anime News Network)

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?