‘Birdman’ s’imposa a ‘Boyhood’ en uns Oscars decebedors

 

‘Birdman’ va ser la gran guanyadora dels Oscars 2015, imposant-se a ‘Boyhood’ en la categoria de millor pel·lícula, i aconseguint el guardó a millor director i guió original per Alejandro González Iñárritu, i la millor fotografia. Es va quedar sense el que segurament és el premi que més mereixia, el de millor actor per Michael Keaton.

Una de les cintes favorites, ‘Boyhood’, es va haver de conformar amb el reconeixement  a Patricia Arquette com a millor actriu de repartiment, previsible com la resta de premis interpretatius; J.K. Simmons millor actor de repartiment per ‘Whiplash’, Julianne Moore millor actriu per ‘Siempre Alice’ i Eddie Redmayne millor actor per ‘La Teoría del Todo’.

El Gran Hotel Budapest - Oscars 2015‘El Gran Hotel Budapest’ també va aconseguir quatre Oscar, millor direcció artística, banda sonora, vestuari i maquillatge i perruqueria. I una altra de les sorpreses van ser els tres Oscar de ‘Whiplash’, amb els premis a millor actor de repartiment, millor muntatge -que mereixia ‘Boyhood’- i millor mescla de so.

Entre els premis més inesperats van destacar el de millor cinta d’animació per ‘Big Hero 6’, o el del millor guió adaptat per ‘The Imitation Game (Descifrando Enigma)’.

Al final de l’article trobareu el llistat amb tots els guanyadors.

“Not my tempo”

miles teller i neil patrick harris

Miles Teller i Neil Patrick Harris

Jack Black va interrompre el número musical inicial per fer-li una recomanació a Neil Patrick Harris: “Creu-me, Neil, estaries millor polint el teu Tony”. Al final, no li va faltar raó.

Malgrat que l’arrencada va ser prometedora, la gala va acabar sent una de les més avorrides dels darrers anys. Pocs s’ho esperaven, donat que l’actor ha presentat amb molt bons resultats i reconeixements diverses gales dels Tony i els Emmy.

El millor moment de Harris va ser la seva recreació de l’escena de ‘Birdman’ en què Michael Keaton es passeja en calçotets per Times Square, fusionada amb ‘Whiplash’, alliçonant a Miles Teller amb el memorable “no és exactament el meu tempo” mentre l’actor tocava la bateria.

També van destacar l’espectacle que va acompanyar la interpretació de la cançó “Everything is Awesome”, de la banda sonora de ‘La Lego Película’, omplint la platea d’oscars fets amb peces de la famosa marca:

Un dels moments més emocionant va ser el de la interpretació de “Glory” per John Legend i Common, que va provocar que tot el públic s’aixequés i aplaudís, fent plorar a diversos assistents.

I un dels més divertits, el retrobament de John Travolta amb Irina Menzel, després que l’any passat la presentés com a “Adele Dazim”.

David Oyelowo aplaudint la interpreatació de "Glory"

Irina Menzel i John Travolta

Discursos reivindicatius

patricia arquette recollint l'oscar a millor actriu de repartiment per 'Boyhood' - Oscars 2015 Patricia Arquette va obrir foc en l’apartat reivindicatiu de la gala: “A totes les dones que han donat a llum, a tots aquells que paguen imposts i als ciutadans d’aquesta nació, ja és hora que tinguem igualtat salarial [respecte els homes] d’una vegada per totes, i els mateixos drets per a les dones dels Estats Units”.

El presentador va fer dues bromes sobre la “blancor” dels Oscars, una jugant amb “whitest” i “brightest” i l’altra quan es va acostar a David Oye i el públic el va aplaudir: “Ah, és clar, ara us agrada”.

En aquest sentit, John Legend va explicar: “Hem escrit aquesta pel·lícula [Selma] que va passar fa 50 anys, però hem de dir que Selma és ara. Vivim en el país amb més encarcerats del món. Hi ha més homes negres a la presó ara que durant l’esclavatge el 1850”.

Després que Sean Penn mencionés el permís de residència d’Alejandro González Iñárritu, el director mexicà va apuntar: “Potser l’any que ve el govern imposarà algunes normes d’immigració a l’Acadèmia. Dos mexicans consecutius és sospitós. Espero que se’ls tracti amb el respecte que va tenir i en què s’ha construït aquesta increïble nació d’immigrants”.

Tots els premis

 Millor pel·lícula
‘Birdman’
Millor director
Alejandro González Iñárritu

Millor actor
Eddie Redmayne per ‘La Teoría del Todo’
 Millor actriu
Julianne Moore per ‘Siempre Alice’

 Millor actor de repartiment
J.K. Simmons per ‘Whiplash’
 Millor actriu de repartiment
Patricia Arquette per ‘Boyhood’

Millor guió original
‘Birdman’
 Millor guió adaptat
‘The Imitation Game (Descifrando Enigma)’

 Millor pel·lícula de parla no anglesa
‘Ida’
 Millor documental
‘CitizenFour’

 Millor pel·lícula d’animació
‘Big Hero 6’
 Millor fotografia
‘Birdman’

Millor muntatge
‘Whiplash’
 Millor direcció artística
‘El Gran Hotel Budapest’

Millor vestuari
‘El Gran Hotel Budapest’
 Millor banda sonora
‘El Gran Hotel Budapest’

Millor cançó original
“Glory”, de ‘Selma’
 Millors efectes visuals
‘Interstellar’

 Millor maquillatge i perruqueria
‘El Gran Hotel Budapest’
 Millors mescla de so
‘Whiplash’

 Millor muntatge de so
‘El Francotirador’
Millor curt
‘The Phone Call’

 Millor curt documental
‘Crisis hotline: Veterans press 1’
 Millor curt d’animació
‘Buenas Migas’

 

 

the author

Periodista amb 12 anys d’experiència. Actualment és redactor freelance, edita Pantalla.cat, col·labora a diversos mitjans i busca nous projectes. Ha treballat a programes i informatius radiofònics, premsa en paper i digital, gestió de continguts i xarxes socials, i comunicació corporativa. S’ha especialitzat en informació i crítica de cinema i sèries de televisió. DavidCanto.cat

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?