‘Monuments Men’

 

Clooney sovint assumeix l’adaptació cinema de desconegudes històries reivindicatives. Aquesta vegada honra un grup de singulars soldats de la Segona Guerra mundial, les qualitats amb el fusell dels quals són el menys important.

S’esperava una mica més que l’explicació pas a pas dels detalls de la particular campanya, basada en fets reals, que tenia per objectiu el resguard del patrimoni artístic de la humanitat.

No només pel repartiment i els recursos involucrats, sinó perquè encara que ‘Monuments Men’ té bons moments, el fil conductor a estones ensopega de manera desencisadora, tornant-la en alguns passatges una peça avorrida.

Alguns clixés reiterats en aquest tipus de pel·lícules també es donen cita, però és la seva reiteració i la seva falta de sang, de passió veritable, d’emocions, el que complica la credibilitat de la cinta.

Per molt que tota la taula estigui servida per a un gran banquet, l’apetit de l’espectador mai acaba satisfet.

Potser Clooney no està preparat encara per manejar una quantitat de recursos com els que es despleguen aquí. No hi ha dubte que els seus anteriors treballs, amb menys soroll i pompa, van aconseguir millors resultats.

La unitat especial de rescat patrimonial de Clooney, sens dubte llueix molt millor i fins i tot amb més caràcter. Dóna per a la reflexió de si en veritat era una bona història i valia la pena basar-se en ella per a un film, o era millor fer-ne una adaptació lliure i treure-li més profit.

Matt Damon i George Clooney a 'Monuments Men'

Matt Damon i George Clooney

 

“Per molt que tota la taula estigui servida per a un gran banquet, l’apetit de l’espectador mai acaba satisfet.”

 

Alguns dels 'Monuments Men'

Alguns dels ‘Monuments Men’

 

 

the author

Enamorat del cinema, amb Quentin Tarantino, Ridley Scott i, sobretot, Edgar Wright com a referents. Veient pel·lícules m'he adonat que el cinema és un estil de vida, i és el que intento aplicar a la meva.

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?