Pixar aposta de nou per l’originalitat a ‘Inside Out’

 

Després d’encadenar tres obres mestres, ‘Wall·E’, ‘Up’ i ‘Toy Story 3’, Pixar semblava haver perdut el seu tret diferencial, allò que feia que les seves pel·lícules fossin especials. Ni les seqüeles ‘Cars 2’ i ‘Monstruos University’ ni ‘Brave (Indomable)’ estaven a l’altura de les anteriors.

Làmina Inside Out PixarAviat arribaran més seqüeles, com ‘Buscando a Dory’, però abans veurem la que apunta serà una nova fita de la companyia del flexo, ‘Inside Out’.

El productor de la pel·lícula, Jonas Rivera (‘Up’) va presentar un avançament de la pel·lícula a Barcelona en el marc de Cine Europe. Segons Rivera, si ‘Up’ era un homenatge als avis, ‘Inside Out’ serà un homenatge als fills.

Dins del cap de la Riley

De fet, els tres creadors de la pel·lícula tenen filles i va ser el director Pete Docter qui, després de veure un canvi d’actitud en la seva filla d’onze anys, va fer-se la pregunta: “què li passa pel cap a la meva filla?”.

Pete Docter i Jason Rivera a la promoció d''Up'

Pete Docter i Jason Rivera

La resposta és ‘Inside Out’, en què ens fiquem al cap de la Riley, una nena d’11 d’anys. El seu pare té una nova feina a San Francisco i la Riley s’ha d’allunyar de tot allò que coneix.

Dins del seu cap hi trobem les seves emocions -alegria, por, ràbia, fàstic i tristesa- que ofereixen respostes als estímuls que reben, monitoritzant-los des del quarter general on també emmagatzemen els records de la nena.

Les coses es complicaran quan dues de les emocions abandonin el quarter i hagin de recórrer la ment de la Riley, l’escenari més gran amb què ha treballat Pixar, superant l’oceà de Nemo o l’espai de Wall·e.

D’altra banda, Rivera adverteix que és un guió molt més sofisticat del que pot semblar, amb moltes capes.

Haurem d’esperar fins l’any que ve per saber si -com sembla- ‘Inside Out’ serà un nou punt d’inflexió per Pixar.

 

 

the author

Periodista amb 12 anys d’experiència. Actualment és redactor freelance, edita Pantalla.cat, col·labora a diversos mitjans i busca nous projectes. Ha treballat a programes i informatius radiofònics, premsa en paper i digital, gestió de continguts i xarxes socials, i comunicació corporativa. S’ha especialitzat en informació i crítica de cinema i sèries de televisió. DavidCanto.cat

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?