‘Colossal Cave Adventure’, el joc de ‘Halt and Catch Fire’

 

A principi dels 80 les aventures encara no eren gaire gràfiques. Per fer avançar el teu personatge, explorar el món que l’envoltava i fer qualsevol acció, calia encertar la paraula exacta i escriure-la a la pantalla del teu ordinador.

Un d’aquests jocs va ser ‘Colossal Cave Adventure’, que veiem aquí executat en un Osborne 1 de principis dels 80 (via Viquipèdia).

'Adventure' a un Osborne 1 1982 via Viquipèdia

El joc dóna títol al capítol 1×05 de la sèrie ‘Halt and Catch Fire’ en què veiem com la Cameron executa el joc i com després en parla amb altres programadors.

Imatge del joc 'Adventure'L’aMC ha pensat en els espectadors que es puguin quedar amb ganes de saber com és el joc i, fins i tot, de jugar-hi.

Per això ha adaptat el ‘Colossal Cave Adventure’, que segueix el mateix sistema en mode text, però que compta amb algunes imatges amagades.

Podeu jugar-hi en aquest enllaç:

 pantalla d''Adventure' adaptada per l'aMC

 

the author

Periodista amb 12 anys d’experiència. Actualment és redactor freelance, edita Pantalla.cat, col·labora a diversos mitjans i busca nous projectes. Ha treballat a programes i informatius radiofònics, premsa en paper i digital, gestió de continguts i xarxes socials, i comunicació corporativa. S’ha especialitzat en informació i crítica de cinema i sèries de televisió. DavidCanto.cat

No comments yet.

HAVE SOMETHING TO SAY?